Арсенал е близо до сделка с Манчестър Сити за левия бек Александър Зинченко. Изданието talkSPORT съобщава, че връзката на украинския национал с мениджъра на „артилеристите“ Микел Артета, който е бивш асистент на Хосеп Гуардиола на „Етихад“, е основната причина да играча да избере да продължи кариерата си в северен Лондон.

Трансферният гуру Фабрицио Романо съобщава, че Зинченко ще струва на Арсенал около 30 милиона паунда. Арсенал и 25-годишния футболист вече са се договорили за личните условия на бранителя.

Първоначално лондончани искаха да привлекат Лисандро Мартинес от Аякс. Аржентинецът обаче предпочете офертата на Манчестър Юнайтед и поради тази причина „топчиите“ се насочиха към украинеца, който е 4-кратен шампион на Висшата лига със Сити.

Зинченко, който бе използван основно от Гуардиола като ляв бек, получи разрешение да напусне "гражданите" след шестгодишен престой на „Етихад“. Левият краен бранител ще стане вторият играч на шампионите, който ще премине в Арсенал през това лято след нападателя Габриел Жезус.